Στις αρχές του 1896, ένας ριψοκίνδυνος για την εποχή του Γάλλος, ο Maurice Mallet τολμά το μεγαλύτερο ταξίδι με αερόστατο, ταξιδεύοντας σε τρεις ημέρες από Γαλλία σε Γερμανία.
Σ' έναν αιώνα, όπου η πτήση στους αιθέρες είχε ονειρική διάσταση, το πρωτοποριακό βήμα του εκκεντρικού Γάλλου τράβηξε αυτομάτως επάνω του τα φώτα της διεθνούς δημοσιότητας.

Ωστόσο, το επόμενο βήμα του Maurice Mallet αποδείχτηκε ακόμη πιο επιτυχημένο, αφού στις 22 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, λίγα χρόνια πριν εκπνεύσει ο 19ος αιώνας, ιδρύει μαζί με δύο φίλους του μια εταιρεία κατασκευής αερόπλοιων για διαφήμιση και διασκέδαση. Ο ανήσυχος Mallet δε σταματά εκεί.


Το 1909 λανσάρει το πρώτο αερόπλοιο, το Zodiac 1, επεκτείνοντας τις δραστηριότητες της εταιρείας στην κατασκευή αεροπλάνων, μονοπλάνων, διπλάνων και υδροπλάνων. Ετσι εξηγείται και το πρωτότυπο σήμα της εταιρίας, ένα αεροπλάνο που διέσχιζε το ζωδιακό κύκλο. Μερικά χρόνια αργότερα, η Zodiac αιφνιδιάζει τους ανταγωνιστές της με ακόμη μία καινοτομία.

Ηταν το 1937, λίγο πριν το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν ο μηχανικός Pierre Debroutelle, γίνεται ο εφευρέτης του πρώτου φουσκωτού σκάφους και η Zodiac κατακτά άλλο ένα στοιχείο της φύσης. Απευθυνόμενο αρχικά σε στρατιωτική χρήση, το φουσκωτό έγινε δημοφιλές και ως σωστικό μέσο, όταν το 1952 ο Alain Bombard τολμά να διασχίσει τον Ατλαντικό με ένα Zodiac Mark III, αποδεικνύοντας ότι ο συγκεκριμένος τύπος σκάφους είναι ο μόνος που μπορεί να προσφέρει πλήρη ασφάλεια.

Από εκεί και έπειτα η εταιρεία εξελίχθηκε σταδιακά σε ένα κολοσσό του είδους, παγκοσμίου βεληνεκούς. Ωστόσο, σαν ζωντανό κύτταρο που ήταν, δε σταμάτησε ποτέ να ανιχνεύει το μονοπάτι του μέλλοντος.

Με βάση την πολιτική του εκσυγχρονισμού και της συνεχούς βελτίωσης, το 1973 αλλάζει διοίκηση, αποκτά νέο αίμα και χαράζει μια επεκτατική στρατηγική, ιδρύοντας θυγατρικές ανά τον κόσμο. Ετσι, μετά την Αμερική και την Ισπανία, το 1977 ιδρύεται στη χώρα μας η Zodiac Hellas, θυγατρική της ομώνυμης εταιρείας.

Σήμερα με 4500 συνεργάτες παγκοσμίως κι αξιοζήλευτους ετήσιους τζίρους, η Zodiac θεωρείται world leader στον τομέα της, ενώ σοβαρές οικονομικές αναλύσεις προβλέπουν σημαντική ανοδική πορεία για το μέλλον.